Babyluffer til efteråret

Vi er nu officielt gået ind i efteråret, og selvom det ikke helt kan mærkes på dagstemperaturerne endnu, så betyder det alligevel, at jeg er gået i gang med forberedelserne herhjemme. Med en lille nyfødt skal man pludselig snakke med en masse andre mødre og også sundhedsplejersken, for at finde ud af og lære, hvor meget tøj de små pus skal have på udenfor.

Onde mor med dumme bekymringer

Oskar er endnu ikke begyndt at sove udenfor. Sundhedsplejersken har egentlig sagt god for det, men mor her er ikke helt klar til det. Jeg er ikke bange for at han skal blive spist af myg eller at naboens kat ville lav samsovning i barnevognen, men hvad nu hvis han vågner, skriger helt vildt og alle naboerne tror jeg er verdens dårligste mor? Jeg ved godt, at det er en vildt dårlig grund, men sådan har jeg det – og det er nok bare lige til han har sovet derude første gang.

Bekymringen bliver i øvrigt ikke mindre dum af, at Oskar slået ikke er typen der græder. Han brokker og knager lidt, og så ligger han ellers bare med sine fine blå øjne og kigger rundt.

Efteråret kan bare komme an nu

Nu kommer sundhedsplejersken i morgen, og så må jeg hellere forsøge at vise mig som et godt eksempel og lade ham sove ude i morgen til middag. Så er det gjort og det skal sikkert nok blive en succes. Alle de kloge hoveder prædiker jo om hvor sundt og godt det er for de små at sove udenfor.

Men hvad skal han så have på? Oskar er et meget varmt barn og der skal ikke meget til, før end hans hår er drivende vådt af sved. Men vi bor altså bare ned til vandet, der er en god vind og det er jo ikke fordi det er 30 grader udenfor mere.

Jeg har været i praktik i en vuggestue engang, og der var alle børnene så søde med deres fine ulddragter, futter og luffer, så da jeg i nat overhovedet ikke kunne falde i søvn, lå jeg og googlede hækleopskrifter på nogle fine luffer – og så endte Oskar pludselig med at prøve sine først luffer i formiddags.

Jeg var meget usikker på hvilken opskrift jeg skulle vælge, for hold da fast, hvor er der pludselig mange forskellig udgaver af diverse ting, når ordet ‘baby’ pludselig indgår. Jeg endte til sidst med at vælg opskrift fra Loops of liberty og har afprøvet opskriften i en slat Drops Baby Merino jeg havde liggende. Det gik ganske fint, og jeg er ret glad for designet. Jeg har efterfølgende bestilt noget andet garn hjem i en mørkegrå farve, så de er lidt mere neutrale. Og så vil jeg gerne ændre på snoren i lufferne også – til hvad ved jeg ikke endnu, har blot tænkt på en gang luftmasker. Så nu kan efteråret snart komme an!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *